BOXON KONTOR

STAD

HELSINGBORG

KVARTER

GRUSTAGET 3

FASTIGHETSÄGARE

BOXON

HYRESGÄST

BOXON

HUVUDENTREPRENÖR

ARKEN BYGGSERVICE AB

ENTREPRENADFORM

GENERALENTREPRENAD

FÄRDIGSTÄLLANDE

PÅGÅENDE

BYGGNADSAREA

1500 M²

Om projektet

Boxon ligger i Helsingborg och är idag Nordens ledande förpacknings- och märkningsföretag. JKAB Arkitekter fick ansvar över både exteriör och interiör utformning med allt ifrån utvändig lagerutbyggnad och design till invändig kontorsombyggnad med ny planlösning, materialval, inredning och ljussättning.

Ett viktigt krav var att skapa ett öppet och flexibelt kontor i syfte att underlätta flödet och samarbetet mellan de olika arbetsgrupperna. Med nya långa siktlinjer skapades en öppenhet där gränserna mellan avdelningarna suddats ut. Genom att plocka ner undertaket i takkupolerna kunde den dolda takhöjden utnyttjas, vilket skapade en trevlig rymd som förstärkte den öppna känslan.

Med hänsyn till tidigare ljudproblematik i den gamla kontorsmiljön låg extra fokus på att skapa en miljö med god akustik. Genom akustikplattor i tak, mjuka tysta golvmattor, ljudabsorberande skrivbordsskärmar och textilmaterial skapades en bra ljudmiljö som Boxon är mycket nöjda med.

För att framhäva arkitekturen och förbättra rumsuppfattningen har vi använt oss av kontraster i material, färg, form och ljus. Kontrasten mellan hårt och mjukt syns i bland annat mötet mellan den mjuka golvmattan och glaspartiernas kaxiga vinklar. Utformningen är inte enbart utformad för att skapa ett spännande uttryck – det är också en genomtänkt design för att skapa en funktionellt hållbar ljudmiljö.

Ett exempel på hur den nya kontorsmiljön återspeglar Boxons verksamhet är glaspartiernas kontrastmarkering som designats med inspiration från förpackningar och wellpapp.

Genom ett nära samarbete med beställare har vi lyckats uppnå en modern miljö som är långt ifrån ett traditionellt kontor. De tidigare mörka lokalerna är idag ljusa och stilrena med funktioner väl anpassade efter Boxons dagliga arbete och är dessutom inbjudande för besökare.