JKAB ARKITEKTER

STAD

HELSINGBORG

KVARTER

KAVALLERISTEN 9

FASTIGHETSÄGARE

CASTELLUM

HYRESGÄST

JKAB ARKITEKTER

HUVUDENTREPRENÖR

DUROVÄG AB

ENTREPRENADFORM

SAMVERKANSENTREPRENAD

FÄRDIGSTÄLLANDE

2016

BYGGNADSAREA

700 m²

Om projektet

Med ledord som lodge, natur, vardagsrum och busighet har vi skapat en arbetsmiljö som samspelar väl med fastighetens historiska kvaliteter och tydligt återspeglar företagets kreativitet, familjära känsla och personliga service.

Vi har självklart skapat vårt nya kontor som ligger på Kavalleristen – en traditionsstark fastighet med en historia som sträcker sig tillbaka till början på 1900-talet.

Kombinationen av ett robust och stilrent uttryck, tillsammans med ett oväntat och busigt formspråk, skapar en charmig och spännande miljö. Historiska attribut som tidigare varit dolda har nu tagits tillvara på ett naturligt sätt och blandats med gedigna, naturnära och moderna material.

Varje rum är utformat i syfte att frambringa en unik upplevelse med balans och harmoni i en kreativ miljö för både medarbetare och kunder.

Med utgångspunkt i de fem elementen; trä, eld, jord, metall och vatten, har alla rum skapats med hjälp av detaljer såsom skiffersten, tallträd, skogsmossa, träramar av ek samt golv och mattor föreställande klippor, gräs och hav. Den nedtonade färgskalan i naturnära färger kompletteras med varma inslag av grönt och rost.